Giselle felcsavarta max hangerőre és megigazítótta szemöldökét az extraként rendelt vezető-oldali visszapillantó tükör segítségével. Mire a lámpa zöldre váltott, egyesbe rántotta a kilincsváltót és az R5-ös megindult a párizsi forgalommal. A Majorette egyik kultikus és remekbe szabott kicsinyítése az R5, még a hőskorból.

 

A Renault 5 1972-ben látta meg a napvilágot és hatalmas siker lett. A dobozforma mániás hetvenes évek, a városi szupermini kategória születése, diszkózene, ABBA. Az R5 viselt először műanyag lökhárítókat, a városi közlekedés nyűgjeinek megkönnyítésére. Az R5 óriási siker lett, érdekesség, hogy padlóváltóval és az R4 / Trabantéhoz hasonló „kilincsváltóval” is rendelhető volt.

A Majorette-féle R5 sokáig a kisautógyártó egyik sztárja volt. Nem nyílt semmije, de műanyag visszapillantókat és antennát is kapott. Akkoriban az eredeti autóhoz ezek kemény feláras extrák voltak! Sokféle színben készült. Ez a sárga valamikor a hetvenes évek közepéről származik. 


Hála az R5-nek Giselle könnyen le tudott parkolni az irodaház előtt és tökéletes sminkben kezdhette a napot a munkahelyén.