Már hétkor szikrázó napsütésbe borult a tengerpart. A fehér homokot nyaldosta az azúrkék óceán. A parton Malibu üvegpalotái csillogtak a fényben. Az egyik villa partra néző csiglépcsőin óriás-szemüveges szőkeség szedte a fokokat kettesével.

 

Karján Louis Vuitton táska, kezében elvihetős óriáskávé és egy VW slusszkulcs. Karen dolgozni indult...

Bepattant hű társába, a tűzpiros, 2018-as évjáratú The Beetle-be, és kitolatott a villa aljában lévő garázsból a Malibu Roadra. Irány a munka!

Karen forgatókönyvíróként dolgozott, nemrég vált el Eddytől, aki producer. Csatlakoztatta iPhone-ját az Apple CarPlay rendszerhez, benyomott egy podcast-et és elindult.

Mosolyogva érezte a reggeli napfényt, ami áradt befelé a VW panorámatetején. Ahogy rátért a Freeway-re, egy vörös, 1971-es Corvette suhant el mellette. Hamarosan három szirénázó rendőrkocsi. Feltűntek a helikopterek is. Karen lassított... Megint autósüldözés... Lehet bevetették a csaliautót is, ami most egy klasszikus Corvette. Kicsit agyalt, majd felmondott egy hangjegyzetet, ami ötlet lehet a Pálmafás Zsaruk című sorozat következő epizódjához.

Pár mérfölddel később a Corvettet kivont szögesdróttal állították meg. A gyanúsítottat el is fogták... Karen behúzta maradék kávéját is és folytatta útját West Hollywood-felé.