Zsolt már nyugdíjas. Az unokák gyakran látogatják, hobbija a kutyakiképzés. Sajnos a hosszú munkában töltött évek után a dereka már nem a régi. Ezért esett a választása a Renault Scenic-re. Magas üléspozíció, kényelmes ülések. Elférnek az unokák és a kutyák is.

 

Korábban egy Renault 19-est hajtottak a párjával, egy Chamade kivitelt 1992-ből. Az ezredfordulóra már nyűgössé vált a kockaforma szedán, elérkezett a váltás ideje. Az 1997-ben Év Autója kitüntetésben is részesült Scenic ekkor kapott modellfrissítést. Kézenfekvő volt tehát az utód.

Renault-hoz képest a Scenic azóta is megbízhatóan teszi a dolgát. Zsolt örül a kényelmes üléspozíciónak. Az 1,4-es 16 szelepes benzines is kellő erővel mozgatja a cseppformájú kasztnit. A kutyusok sem panaszkodnak a hátsó traktusban.

Zsolt lassan 20 év távlatából sem kívánja lecserélni az öregecske Scenic-et, hiszen megannyi rémtörténetet hallott már az utódokról.

A Majorette Scenic 2000-ben jelent meg a kínálatban. Az egyféle zöldeskék árnyalatban, ami az igazi Scenic-hez is elérhető szín. Küllönlegessége a nyitható csomagtérajtó. A kor Majorettjeihez hasonlóan részletesen megformázott kívül-belül. Elöl a szélvédő üvegéből készültek a fényszórók, hátul pedig festettek a lámpák. 2004-ben a Scenic II kisautóváltozata váltotta.