Gusztáv fekete Cherokee-val járt. Reggel kiugrott az ágyból, felhajtotta a kávéját, felvette a pisztolytáskát, hambit vett a sarki, ma már retrónak számító hamburgerezőben, és különféle üzleteket látogatott, ahonnan pénzeket hozott el. Elég volt csak fekete bőrdzsekijét oldalra húznia.

 

A Cherokee természetesen benzines volt, fekete színe tradicionálisan a megfélemlítés egyik kelléke. Mindenféle olajügyek, ingatlanügyek, fegyveres történetek. A Cherokke menekült, csikorgó kerekkel száguldott. Jól ismerték a pesti éjszakában. Egyszer még egy döglött vaddisznót is szállított benne Gusztáv, miután véletlenül elgázolta egy éjszakai bevetés után. Szerette a vadasat.

A Cherokee porosan pihen egy rendőrségi telepen. Nem tudni hogyan került az oldalára az Elf olajvállalat matricája. Gusztáv pedig a hűvösön várja, hogy ismét vaddisznópörköltet készíthessen. Egyszer...

A Majorette Cherokee 1990-ben került a kínálatba és egészen 2006-ig szolgált. Volt belőle szörfdeszkás Limited Edition kivitel és megszámlalhatatlanul sok rendőrautó, tűzoltó és szirénás változat. A posztban szereplő Elf-feliratos reklámkivitel is eredetileg villogókkal látta meg a napvilágot. A Vateráról sikerült beszerezni, 300 Forintért pár éve.