A Golf III 1991-ben mutatkozott be a nagyérdemű előtt, 1992-ben elnyerte az európai Év Autója díjat és továbbra is a kategória mérce maradt. Európában a legnagyobb számban eladott új autó, Magyarországon pedig a legjobban lopott autó volt.

 

 

Tamás és Éva hosszas spórolás után 1995-ben tudott venni egy CL felszereltségű hármasgolfot. Igazából nem volt benne semmi extra, egy Golf volt, már digitális kilométerszámlálóval és pollenszűrővel. A féltett családi autó szerepét töltötte be, de sajnos csak az utcán jutott neki parkolóhely. Egy szép nyári estén, azonban mielőtt Tamás nyugovóra tért volna, még kipillantott a ház elé, hogy ránézzen a Golfra. Két idegen akkor nyitotta ki az ajtót…

 

A Majorette Golfja 1992-ben jelent meg a katalógusokban. A szélvédő anyagából készültek a fényszórók, a csomagtartó nyitható volt. A műszerfal és a kormány kidolgozása már elnagyolt volt. Az alváz azonban még fémből készült és a rugozás is kiváló volt. Ezt a példányt még Vateráról szereztem körülbelül 300 Ft-ért.

 

Tamás szupermenüzemmódban rohant a Golfhoz, baseballütővel. Meg tudta akadályozni a rosszfiúk tevékenységét. Akkor szereltetett riasztót a kocsiba és bérelt egy garázst a közelben. Jól tette. Fia Zoli 23 évvel később megörökölte a kifogástalan állapotú autót és pályakezdőként azzal ingázik. Minden jó, ha a vége jó.