Egy Toyota Hilux az elpusztíthatatlanság szimbolóma. Ez lebegett Soma szeme előtt is, mikor párjával, Anitával tanyára költöztek. Volt egy kis spórolt pénzük, új életet akartak kezdeni, kellett egy autó is. Ekkor esett választásuk a Hilux-ra 2006-ban.

 

A közeli város Toyota szalonjából hozták el. Fontos szempont volt az elnyűhetetlenség, és hogy igazából az autóvásárlás nekik befektetés is. A Toyota Hiluxról meg csak jót hallottak. Egy fehér 2,5 literes dízeles példányra esett a választásuk.

Kiépítették a tanyát, a gazdálkodást, hordták a szénát, a terményt az állatoknak a Hilux kapott lószállítót, utánfutót. Közben megérkeztek a gyerekek, kellett gyerekülés hátra. A biztonságérzet is megmaradt. Anita is ezzel szalad fel bevásárolni a  városba, ha szükséges, a Hilux-szal viszik a piacra a megtermelt javakat is.

Azóta a gyerekek iskolába járását is a pickuppal bonyolítják. Semmi problémát nem tapasztaltak vele, de karcokat, horpadást már szenvedett el a Toyota. Hosszútávra vették, még nem tervezik eladni. Sok munka vár még rá.

A Majorette Toyota Hilux 2006 és 2012 között szerepelt a katalógusokban. A fehér példány 2010 és 2011 között. Részletes utastér, jó arányok és kidolgozottság jellemzi. Vonóhorgot is kapott. Számtalan sürgősségi és szolgálati változat is készült belőle.