A nyirkos, sötét éjszakában fénnyaláb pásztázott végig az eldugott kis hegyi úton az Ardennekben. Egy Peugeot 407 macskaszem-szabású fényszórói voltak. Nyugodt tempóban hajtott felfelé a szerpentinen.

 

A nyomozó Párizsból érkezett, szinte megállás nélkül suhant a dízel 407-essel. Tudta már, hogy mire számíthat. Mindenre fel volt készülve. Látott már szörnyűségeket, de tudta, hogy az erdei házban még várhatják meglepetések.

Claire ült az anyósülésen. Hatalmas kék szemei vörösek voltak a sírástól, fürtös szőke haja csapzott volt. A nyomozó a hegy lábánál lévő faluban vette fel, miután rémülten ébredt rá, hogy megtalálta az utolsó nyomot, ami elvezethet a szövevényes sorozatgyilkossági ügy elkövetőjéhez.

A Peugeot 407 ellentétes irányba mozgó ablaktörlői próbálták tisztán tartani a szélvédőt a szakadó, hideg esőben. Megérkeztek a házhoz, a fényszórók megvilágították a bejárati ajtót.

A Peugeot 407 akár egy francia krimi főhősének autója is lehetne a kétezres évekből. A francia zsaruk sokszor valamijen középkategóriás Peugeot-val üldözték a gyilkosokat. A Majorette kínálatában 2005 és 2014 között szerepelt, a bemutatott pezsgőszín példány 2007-es.