A Peugeot 206 a kétezres évek egyik legnagyobb kisautósikere. Számos reklám főhőse, az eladási listák éllovasa. Nem csoda, hogy a Majorette is úgy döntött, beveszi programjába.

 

A Peugeot 206-ból nagyon sokféle kivitel szaladgál. Az európai autóeladási listákat sokáig vezette. Formáját mindenki szereti, műszaki tartalmáról, megbízhatóságáról repkednek rémtörténetek. A kisautó 1998-ban mutatkozott be és 2010 környékén vonult nyugdíjba, akkor már össze-vissza faceliftelt Peugeot 206+ emblémával.

A Majorette-féle változat, a korábban megénekelt Golf-hoz hasonló ritka halványkék színben került hozzám. A kerekei alapján ez is 2000 körüli példány. Akkor került be a gyártási programba. Még 2014 környékén is lehetett vele találkozni a szupermarketek polcain, az aktuális Majorette kerékkel, de nem ez volt a leggyakoribb modell. A jellegzetes első lámpák üvegből készültek. A motorház nyitható, ez talán fricska akart lenni, az eredeti 206 megbízhatóságát illetően? Furcsa megoldás, hogy a motor átlátszó, hiszen a lámpák és szélvédő üvegéből lett kidolgozva. Az utastér kialakítása részletes, a jellegzetes 206-os dizájnelemek, ha kicsit eltúlozva is, de jelen vannak a kisautón. Plussz pont, hogy a hátsó lámpák is ki vannak festve.


A kisautót aukciós oldalról sikerült beszerezni, 1000 Forintos áron. Azóta sem találkoztam ilyen színű 206-ossal.