Ha a Cobra 11 vagy bármelyik német akciósorozat autósüldözéses jeleneteit megfigyeljük, a rosszfiúk vagy valamilyen Jaguarral (főleg XJ6) vagy Jeep-el, Chryslerrel esetleg más amerikai modellel menekülnek. A játszószőnyegen is az XJ6 volt a rosszfiúk autója. Szerencsére a Majorette igényes tálalásban, tartós kivitelben készítette el.

 

A Jaguar XJ6 új nemzedéke 1986-ban mutatkozott be, érdekessége a digitális kilométerszámláló volt, abban reménykedtek, hogy ezt majd nem lehet tekergetni. Az XJ6-os széria őstörténetet egyébként 1968-ig nyúlik vissza. Nemes sportszedán. A Majorette-féle kivitel 1987-ben került a boltok polcaira. Már a „pöttyös” felniket kapta. Alvázán nem szerepel a büszke Made in France felirat, bár az fémből készült. A hátsólámpák az utastér anyagából készültek.

Az ajtók nyithatók, a kormány az igazi Jaguar-kormányt mintázza. A rugózás kiváló. Az első fényszórók a szélvédő üvegéből készültek és még rendszáma is van az autónak!


A gyűjtemény egyik első olyan darabja, amit online aukción szereztem, egy másik Majorette kisautóval párban, együtt 800 Forintért. 


Kiderült a turpisság és a rosszak már be is pattantak a Jaguarba. Milyen Majorette kisautóval erednél a nyomukba?