A Mini Cooper a legtrendibb és legtúlárazottabb kisautónak számított, mikor 2001-ben piacra került. Michaelát, a népszerű sorozatszínésznőt is ilyennel lepte meg a férje Berlinben 25. születésnapja alkalmából, 2002-ben.

 

A Cooperek jellegzetesen eltérő színű tetőt kaptak. Michaela Minije ezüst kasztni és fekete tető kombót hordott. Gazdája járt is vele a forgatásokra, körmeit is hol feketére, hol ezüstre festette, hogy passzoljon az autóhoz. Kisebb parkolási sérülések, karcok, gazdája nem volt egy autóversenyző.

2006-ban, már egyre többször kellett szervízbe vinni az apróságot, de Michaela nem is használta rendszeresen, hisz kapott egy vadonatúj SLK-t. Még hat évig a Brandtner család garázsában állt, harmadik, negyedik autóként, de 2012-ben Michaela férjének csődbe ment az egyik cége, meg kellett fogni a pénzt. A Mininek ekkor kellett mennie.

Zsuzsi jól menő műkörmösként dolgozik Balatonfűzfőn. Már saját üzlete van. Kis Twingoja, már elmúlt húsz, új autó kellett. Férje járt ki Németországba és meglátta az ezüst Minit fekete tetővel az egyik murvás kereskedésben. Lábon hozta el kedvesének, aki végre trendi autóval közlekedhet.

A Majorette Mini Cooper 2001-ben került a kínálatba, többféle szín és tető, valamint kerékkombinációval, de a legnépszerűbb igazi-Mini színkombók is visszaköszöntek. A szürke kivitel fekete tetővel, átlátszós üvegekkel 2002 és 2003 között volt a kínálat része. A Majorette Mini készült teljesen sötét üvegezéssel is.