Egy nyírségi autókereskedés murvás telephelyén járunk. Leharcolt, de még műszakis francia kisautók sorakoznak a leghátsó sorban. Mindegyik tudna mesélni, mindegyiknek megvan a maga története.

 

Narancsszínű Peugeot 206 1999-ből

Tom Wolfe Kandírozott Mandarinzselészínű Áramvonala valami ilyesmi lehetett. A kisautó a többiekhez képest egész jó bőrben van. Második autónak vették, a legalapabb felszereltséggel, három ajtóval a családi Ford Galaxy mellé. Anya járt vele bevásárolni és a gyerekekért a suliba. Később egy frissjogsis leányzó járt vele egyetemi évei alatt. Majd újra egy kisgyermekes családhoz került. Most épp a kereskedésben pihen.

Tűzpiros Citroen C1 2007-ből

A kis C1 sorsa hányattatott, első tulaja Pesten vette, az utcán élt sokáig. Kapott parkolási sérüléseket, gyakran fedte vastag por. Egyszer egy pirosnál megnyomták kicsit a hátát, de sikerült kipofozni. Később vidékre került, ahol falvak között ingáztak vele, de néha a sertéstelepre is lementek vele. Végül szintén egy frissjogsis fiatal nyúzta. Toyota alapjai elnyűhetetlenek, még van benne kraft.

Sárga Peugeot 206 2001-ből

A sárga 206-ban van klíma, motoros ablakok és egy 1,4-es HDi. Sajnos már kehes, nem igen indul és némileg traktorszerű a hangja is. A harmadik tulajtól eladó. Talán párszor megkerülték vele a Földet, tele van harci sérülésekkel. A rozsda is lakmározik belőle. Amíg a műszaki nem jár még lehet vele közlekedni, de utána már túl sokban lenne talpra állítani, ezért is ennyi az ára.