A klasszikus kocka-Volvo szedán változatban üzletemberek, kombi változatban háziasszonyok autója.  - Tartja a sztereotípia. Megjelenése ma is tekintélyt parancsoló, megbízhatósága átlagon felüli. A Volvo 760 1982-ben látta meg a napvilágot, kicsinyítése a Majorette kínálatának gerince volt a nyolcvanas években.

 

A Volvo helyzete nem volt túl rózsás, mikor egy új modell fejlesztésébe kellett belekezdeniük a hetvenes évek végén. A tét a márka fennmaradása volt. A nyolcvanas évekre elkészült a mű, mindent beleadtak a mérnökök. A legfőbb célközönség az Egyesült Államok piaca volt, ahol a márka már korábban is jelentős sikereket alapozott meg biztonságosságával, megbízhatóságával. Erre utal a 700-as sorozat szögletes formája is.


A Majorette-féle kisautó 1984-től bukkan fel a katalógusokban. Háromküllős, később „pöttyös” felnikkel és műanyag alvázzal. A kisautó kidolgozása ettől függetlenül részletes, az ajtók nyithatók, az ülések, az ajtókárpit szépen kidolgozott, jó a rugózás, az első lámpák is a szélvédő anyagából készültek. Vonóhorog is jár a kisautóhoz. Ezzel lehetett üzletembereset játszani a homokózóban a kortárs Matchbox és Yatming versenytársak közül a Majorette Volvo 760-asa a legszebben kidolgozott. Ez a kisautó szintén egy több darabos aukció során került hozzám, elég jó áron. Azóta is kedvenc.


A szélesre nyíló ajtókon behuppanhatunk a nagy plüssfotelekbe. Nyomunk egy kövér gázt, a remek rugózás minden úthibát elfed, ha kell, a napfénytetőn engedhetünk be egy kis fényt is és irány a szomszéd városban található irodaház tárgyalóterme!