A Simca 1100 1967-es bemutatkozása után Franciaország egyik legkapósabb kisautója volt. Amerikai rokonság, divatos, „hatchback” karosszéria, ötödik ajtó, pörgős motorok. Természetesen Majorette is elkészítette kicsinyített változatát.
A Chrysler francia leányvállalata volt a Simca. A hatvanas években számos sikeres modellt „futtattak” a francia piacon. Az átütő siker az 1100-as lett.

 

Szuperdivatos és praktikus kisautóként mutatkozott be, sport, háromajtós és furgonváltozat is készült belőle. Egészen 1982-ig gyártásban maradt, ekkor váltotta le végleg a Horizon, amit 1979-ben az „Év autójának” is megválasztottak.

A Majorette-féle kicsinyítés készült rendőrautóként, yachtklubos autóként, metálkékben és metálzöldben, pirosban is. Ezt a piros kivitelt még gyerekkoromban kaptam anyukámtól. Azóta is a gyűjtemény egyik legféltettebb darabja.


A lámpák a szélvédő anyagából készültek, a karosszéria, az utastér részletesen kidolgozott, feliratok, rendszámok, ködlámpák, rugózás… mi kell még? Ja még a csomagtartó is nyitható! A bevásárlás mellé az a TV még befér!