Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajtsunk fel az Autobahn-ra Günter! – VW K70

VW

A hetvenes évek végére a VW csoport nagyon ki akarta seperni a farmotoros autókat a gyárakból és áttérni modernebb vizekre. Egyik első próbálkozása volt a K70, melyet eredetileg a VW által 1969-ben bekebelezett NSU fejlesztett ki. A Majorette bravúrosan el is készítette kicsinyített mását. Günther és neje Inge, a két NSZK polgár épp egy ilyennel vágott neki az autópályának.

 0
Tovább

Azt az akciós tévét még vegyük meg! – Simca 1100 TI

A Simca 1100 1967-es bemutatkozása után Franciaország egyik legkapósabb kisautója volt. Amerikai rokonság, divatos, "hatchback" karosszéria, ötödik ajtó, pörgős motorok. Természetesen Majorette is elkészítette kicsinyített változatát.
A Chrysler francia leányvállalata volt a Simca. A hatvanas években számos sikeres modellt "futtattak" a francia piacon. Az átütő siker az 1100-as lett.

 0
Tovább

Mikor a rádióban felcsendült az ABBA – Renault 5

Giselle felcsavarta max hangerőre és megigazítótta szemöldökét az extraként rendelt vezető-oldali visszapillantó tükör segítségével. Mire a lámpa zöldre váltott, egyesbe rántotta a kilincsváltót és az R5-ös megindult a párizsi forgalommal. A Majorette egyik kultikus és remekbe szabott kicsinyítése az R5, még a hőskorból.

 0
Tovább

Drágám! A kutya a kocsiban maradt!

Szerencsére a hátsó ablakot is nyitva hagyták és a kutyus jól nevelt, ezért nem szökött ki ebből a Fiat 127-ből. A Majorette kínálat egyik legfontosabb modellje volt a kis Fiat.

 0
Tovább

Kicsi kocsi újra száguld!

A Majorette kínálat alappillére volt a Bogár. A hetvenes évek elejétől, a kétezres évek közepéig gyártották. Nagyon sokféle színkombinációban készült. Ha nem is a filmsztár Herbie-t formázza meg, különleges metálkék árnyalata ma is szemet gyönyörködtető.

 0
Tovább

majorettekisautok

blogavatar

Kisautók, gyűjtemény, történetek. A fikció és a modellek találkozása.