Peugeot

Márti néni jól szituált kékes-hajú idős hölgy. Igazi szívfájdalom volt számára, mikor szeretett kis fehér Marutija, a pöttömke végleg elhalálozott... Szüksége volt egy újabb kisautóra, unokalátogatás, templombajárás és piacrajárás címen. Legnagyobb unokája Ádám sietett segítségére egy Peugeot 107 katalógussal.

 

PeugeotMárti néninek megtetszett a kisautó vidám arca. Ádám elárulta, hogy ez a 107 a Toyota Aygo, vagyis egy "jappán" autó édestestvére, csak szebb arca van. A Maruti is a Suzuki Alto leszármazottja volt, tehát a 107 is megbízható!

PeugeotPár nappal később Márti néni már a közeli Peugeot szalonban fizette be megtakarított pénzét egy vadonatúj 107-esre. Természetesen fehér színt választott, hisz öreg Marutija is fehér volt.

PeugeotAzóta is vidáman róják a városka utcáit, néha az unokák viháncolnak a hátsó ülésen. Pár parkolási karc, kisebb benyomódások csúfítják csak a fehér kasztnit, amiket Márti néni a garázsába ügyeskedve gyűjtött be.

Peugeot2006 és 2013 között szerepelt a Majorette kínálatában a típus, testvérével a Citroen C1-el. Számos színvariáns és sötétített üveges kivitel is készült belőle. Érdekesség, hogy a fekete ablakok mögött maradt a teljesen kidolgozott utastér.