Akik Saabbal járnak biztosan sportosak. Gondolhatta a Majorette, mikor lekicsinyítette a hetvenes-nyolcvanas évek Saab 900-asát, hiszen a kalaptartón ott van két teniszütő is. A Saab a jólét, a biztonság, az igényes műszaki tartalom szinonimája volt a hetvenes-nyolcvanas években. Még Pamela is ilyennel járt a Dallasban!

 

A svéd márka már a hetvenes években kiemelkedőt alkotott a biztonsági szerelvények terén. Autói aszfalton suhanó repülőként rótták az utakat. A turbós motorok 1978-tól elérhetőek voltak a 900-hoz. Aki igényes műszaki tartalomra vágyott, Saabot vett. Az Egyesült Államokban is nagy sikere volt a modellnek.


A Majorette 1982 környékén hozta ki a Saab 900 kicsinyített változatát. Az alváz fémből készült. Vonóhorog, nyitható ajtók és kiváló rugózás jártak extraként. No meg a bizonyos teniszütők a kalaptartón. Készült feketében, ezüstben és a posztban is szereplő méregzöld kivitelben. A Turbo felirat büszkén feszít az ajtón. A nyolcvanas években nagy varázsszó volt.


A cikkben szereplő példány szintén aukciós oldalról került hozzám, körülbelül ötszáz Forintért sikerült hozzájutnom. Szerencsém volt. Na ha bent vannak a teniszütők, akkor indulhatunk is, Jakobsenéknél majd tolunk egy partit!